Čemaževi polžki iz listnatega testa

Zvitki iz listnatega testa z nadevom iz čemaža (čemaževi polžki), regrata ali drugih zelenih rastlin so zelo hitro pripravljeni za malico, za na pot ali hiter prigrizek za povabljene goste.

Pomlad je polna mladosti, svežine, topline, prebujenja. Narava nam pomladi ponudi množico užitnih divjih zeli, ki bodo očistile naše telo. Za pripravo polžkov lahko uporabite sveže zelene liste, ki jih predhodno na drobno sesekljate ali blanširate. Spomladi vam je na voljo seveda: čemaž, regrat, regačica. koprive, divji hmelj in divji šparglji, pa tudi gojena špinača pride prav. Več o nabiranju čemaža si preberite tukaj.

Da okus polžkov ne bi bil premočan, lahko testo najprej premažete s sirnim namazom ali skuto ter nanjo položite izbrano zeleno prilogo.

Sestavine:

Priprava nadeva:

Razvijte ali dodatno razvaljajte listnato testo na 3-5 mm debeline Namažite ga z zeliščnim pestom in čez posujte ali svež sir (gauda, mocarela) ali skuto. Zavitje v rolo. Rolo razrežite na 1 cm debele polžke in jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem.

Pecite 10 minut na 180°C oziroma toliko časa, da polžki zlato porjavijo.

Dober tek!

Deli:

Drugi zapisi:

Sok, nektar ali pijača?

Poznate razliko med temi pojmi? Ti izrazi so predpisani za točno določene kakovostne nivoje izdelkov. Kupci velikokrat mešamo vse tri

Fejoja iz Dornberka

“Metka!” me pokliče sovaščan, ko me zagleda hoditi po vasi. “O, živjo!” odgovorim. “Maš pet minut cejta? Nekej mam zate.

Poleg kuhanja marmelad, pečemo tudi piškotke

Želimo poenostaviti vaše brskanje na tej spletni strani, zato uporabljamo piškotke.