0
Your Cart

Testenine s špargljevim namazom

Najprej nekaj besed o špargljih potem pa izjemno preprost recept za hitro pripravo kosila ali večerje: testenine s špargljevim namazom.

Šparglji so izjemno zdrava spomladanska zelenjava

Šparglji so odlična spomladanska zelenjava in poskrbijo, da se telo očisti in razstrupi vseh neželenih snovi, ki so se čez zimo nakopičile v telesu (preberi več). Imajo zelo malo kalorij (18 kcal/100 g) in zelo lahko prebavljivi, zato so so zelo primerni za osebe, ki se prehranjujejo dietno. Vsebujejo folno kislino, veliko rutina, ki pomaga krepiti stene krvnih žil. Zaradi odvajalnih lastnosti naj bodo pri uživanju špargljev bolj previdni ljudje s protinom in obolelimi sečili. Purin, ki ga vsebujejo šparglji, se v telesu spremeni v sečno kislino (vir). Ne ustrašite se neprijetnega vonja sečnine, ki se pojavi takoj po zaužitju špargljev.

Veljalo naj bi, da so zeleni šparglji bolj bogati z bioaktivnimi snovmi kot beli.

Kako uporabiti špargljev namaz in kako pripravimo testenine s špargljevim namazom

Torej, aprila in maja se dodobra najejmo svežih špargljev. Kdaj pa kdaj tekom leta pa bo prav prišel naš namaz iz zelenih špargljev. Najprej pomislimo, da si namaz mažemo na kruh in druge krušne nadomestke. Tukaj pa vam dam idejo, kako špargljev namaz uporabite kot omako za testenine.

Špargljev namaz pripravljamo iz svežih lokalno pridelanih zelenih špargljev. Zelenjavni delež v namazu je izredno visok, kar 90%! Zatorej je v kozarčku zajetna kupica špargljevega okusa.

Sestavine:

Priprava:

Testenine skuhamo v vroči vodi po navodilu. Najboljša izbira bodo široki rezanci, domače testenine (casarecce), fuži ali metuljčki (farfallini).

Medtem, ko se testenine kuhajo, lahko na ponvi popečemo koščke slanine.

Kuhanim testeninam (al dente) vmešamo špargljev namaz. Dobro premešamo. Namaza ni potrebno dodatno segrevati. Serviramo na krožnike in potresemo s popečeno slanino ter z naribanim parmezanom.

Dober tek!

testenine s špargljevim namazom
SHARE:

Želimo poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporabljamo piškotke.