Kdo smo

Metka

je sinonim za nadvse okusne in pristne dobrote iz lastnega ali lokalno pridelanega sadja, zelenjave in zelišč iz Vipavske doline. Sledijo bogastvu pristnih naravnih okusov. Spoštujejo tradicijo in zasledujejo inovativnost.

Čutiti naravo. Dihati z naravo. Sobivati z njo in s hvaležnostjo prejemati njene plodove. In uživati v njih. To je bogastvo življenja! To je smisel Domačih dobrot Metka!

Četudi nisem zrasla na veliki kmetiji, so me starši že v otroštvu vzgajali na “zemlji”. Zrasla sem na gorjanskem ribezu in domači zelenjavi. Zaključila običajne šole in fakultete, se zaposlila in z veseljem opravljala delo prostorske načrtovalke. Med tem pa spoznala moža, ki mi je iz svojih rodnih krajev prinašal sladke in sočne fige, breskve, kakije, hruške… No, seveda vipavske dobrote niso bile edini razlog, da sem se odločila za življenje na Primorskem…

Gospodarska kriza po letu 2010 je odnesla službo in prinesla dva fantiča. Ker se vrata za službe niso odpirala, sem stopila na samostojno podjetniško pot. S prvimi sokovi in marmeladami iz lastnih sadovnjakov sem že v letu 2014 preizkušala vaše okuse in srkala vaše želje. Odzivi so bili vzpodbudni. In takrat se je kolo zavrtelo. Na trg so prišle Domače dobrote Metka. Nastala je nova kmetija. Iz nič! K hiši je prišel traktor in kmalu za njim tudi najnujnejši priključki za obdelavo njiv in sadovnjakov. Manjši stroji za predelavo so nadomestili lonce, zajemalke in livčke. Domači sadovnjaki so kmalu postali premajhni, zato smo začeli saditi nova drevesa in hkrati odkupovati sadje od lokalnih kmetov. Pridelavi zelenjave in zelišč se še vedno v celoti posvečamo.

Nikoli nisem želela biti ne jaz osebno ne moje dobrote “dodatna skodelica enake kave med stotimi, tisočimi”. Želim vam ponuditi nekaj drugačnega. Absolutno nekaj pristnega in domačega. Nedvomno iz surovin, ki zrastejo v lokalnem okolju. In to lokalno okolje je Vipavska dolina. Najraje pa vam ponudim nenavadne, inovativne izdelke. Drzne kombinacije, da bi si upali tudi preko izdelkov iz kozarčkov (in ne le preko drznih krožnikov naših vrhunskih chefov) vstopiti v svet novih, a hkrati domačih okusov.

MEDIJI O NAS