Spomladanski divji zvitki

V teh pomladnih dneh narava bujno drhti in raste, se vzpenja proti svetlobi in hlastno srka hranilne snovi, prepojene s pomladanskim dežjem. April je čudovit mesec, ko lahko neizmerno uživamo in se hranimo z bujnimi poganjki narave!

En izjemno preprost predlog za popolnoma naravne, presne, divje prigrizke vam dajem. Pripravimo si divje zvitke, divje presne rolice z izbranim namazom. Spomladanski divji zvitki so divji zaradi divjih sestavin, drugače pa zelo preprosti in zdravi.

Sestavine:

Priprava:

Naberemo sveže, široke užitne liste rastlin. Po želji jih namažemo s skutnim namazom ali svežim mazljivim sirom. Vsak list namažemo z veganskim namazom: idealen za to je ajdov namaz s čemažem.

Zelenjavni veganski namaz iz cemaza z ajdo

In zavitki so pripravljeni! Dober tek!

Deli:

Drugi zapisi:

O gorjanskem ribezu

Če zrasteš ob njem, ga pač vzljubiš za vedno. Kot čistokrvna Gorjanka, pardon, Gorjanc, sem se kot majhen dekl’č potikala

Sok, nektar ali pijača?

Poznate razliko med temi pojmi? Ti izrazi so predpisani za točno določene kakovostne nivoje izdelkov. Kupci velikokrat mešamo vse tri

Spajanje sirov z marmeladami

Sir in marmelada. Dva popolnoma nasprotujoča si okusa, pa vendar ustvarita eno najbolj navdušujočih kombinacij v ustih. V tem zapisu vam podajam nekaj napotkov zakaj in kako spajamo sire z marmeladami.

Cimber, ringlo, sliva?

Veliko imen, veliko različic sadne podvrste Prunus iz rodu koščičarjev. Teh je veliko vrst. Od sliv, marelic, mandljev, breskev, ringlojev….

Poleg kuhanja marmelad, pečemo tudi piškotke

Želimo poenostaviti vaše brskanje na tej spletni strani, zato uporabljamo piškotke.