0
Your Cart

Pravilnik o zasebnosti

Kdo smo

Spletno stran www.dobrotemetka.si upravlja Metka Harej s.p., Čuklja 16, 5294 Dornberk.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalec pusti komentar na spletni strani, zbiramo podatke, ki so prikazani v formi za komentar in obiskovalčev IP naslov.

Piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Zakaj so piškotki potrebni

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Spletna stran vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, , posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Lasstnik spletne strani lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Nekaj primerov uporabe piškotkov

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

IME PIŠKOTKANAMENČAS PIŠKOTKA
Google Analytics – utmaOmogoča statistiko ogledov strani.2 leti
Google Analytics- utmbOmogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.30 min
Google Analytics – utmcOmogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmzOmogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.6 mesecev
Google Analytics – utmvOmogoča segmentacijo uporabnikov na strani.2 leti
Google Analytics – gaStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.6 mesecev
Google Analytics – cidStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje6 mesecev
https_enabledPiškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).Na sejo

Statistika

Google Analitika
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.


S kom delimo vaše osebne podatke?

Če pustite komentar na strani, komentar in njegovi meta podatki ostanejo za nedoločen čas.

Za uporabnike, ki se registrirajo na naši spletni strani, hranimo osebne podatke, ki jih uporabnik poda ob prijavi in so vidni na posameznikovem uporabniškem profilu. Vsak uporabnik lahko ureja, dodaja in briše svoje osebne podatke kadarkoli. Administrator spletne strani lahko vidi in ureja te podatke.

Spletna stran deli vaše podatke o obisku samo s servisom Google Analytics in ne deli nobenih drugih podatkov s tretjo osebo razen s skrbnikom spletnega mesta, ki teh podatkov ne uporablja. Skrbnik skrbi za nemoteno tehnično delovanje spletne trgovine.

Kako varujemo vaše podatke

Vaše podatki so obdelani preko varnega strežnika, ki gostuje pri ponudniku gostovanja. Ne mi ne ponudnik gostovanja ne shranjuje nobenih vaših osebnih podatkov.

Želimo poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporabljamo piškotke.