Čatniji so v balkanskih kulturah nepoznani. Bolje jih spoznavamo šele zadnji čas, ko imamo priliko spoznati nove okuse, ki prihajajo iz različnih koncev sveta. V Evropi čatnije najdlje poznajo prebivalci […]
Čarobni svet akacije: akacijevi cvetovi v kulinariki
Spoznajte akacijo oziroma robinijo, ki je zelo pogosto listopadno drevo v naših krajih. Preberite, kateri deli rastline so užitni in kateri strupeni, in kako so akacijevi cvetovi uporabni v naši […]
6 razlogov, zakaj bi morali jesti ohrovtov čips
Ko pomislite, da bi morali jesti več zelenjave, verjetno ne pomislite, da bi šteli tudi čips. Toda ko gre za “kale “zelene” čipse, je vse, kar ste mislili o prigrizkih, […]
Radič v kulinariki: recept za okusne testenine z radičem
V uvodu k temu kulinaričnemu doživetju se poglobimo v svet radiča, edinstvene sestavine, ki obogati naš jedilnik. Razkrili bomo izjemno okusen recept za testenine z radičem in kako bo omako […]