0
Your Cart

Tortelini z regratovim pestom

Radi izdelujete domače testenine? Potem bo tale recept kot nalašč za vas. Tortelini z regratovim pestom popestrijo tople pomladne dni.

Pomlad je polna mladosti, svežine, topline, prebujenja. Narava nam pomladi ponudi množico užitnih divjih zeli, ki bodo očistile naše telo. Eden izmed dobro poznanih pomladnih hranilnih “čistilcev” je regrat. Več o zdravilnih lastnostih regrata si preberite v tem odličnem zapisu Katje Rebolj.

Regrat je odličen v solati, iz njega pa lahko pripravimo pesto in ga uporabimo kot omako za testenine, njoke, namaz za na kruh ali pa z njim polnimo domače torteline oz. raviole. Domače putke sedaj spomladi lepo nesejo, tako da imamo jajc na pretek. Od sovaščana redno odkupujem tudi domačo moko. Pesto iz regrata izdelujemo vsako pomlad za prodajo. Torej skoraj popolna samooskrba!

Sestavine za 2 osebi:

ZA TESTO:

2 jajci
200 g moke (malo ostre moke naredi lepše testo)
žlica olja

POLNILO:
100g regratovega pesta ali divjega pesta

Priprava tortelinov:

Iz moke, jajc in kančka olja zgnetite trdo testo za testenine. Testo razvaljajte na tanko (če imate strojček, bo šlo lažje), približno 3 mm debelo. Z okroglim modelom za pripravo krofov razrežite testo na kroge. Na sredo vsakega kroga dodajte za dobre pol žličke regratovega pesta. Robove krogov malo namočite z vodo, da se bo rob bolje sprijel.

Nato kroge prepognite in lepo stisnite skupaj, da okoli polnila ni zračnih žepov. Zapognite v obliko tortelinov, kot prikazujejo fotografije.

Sveže torteline kuhajte v vreli osoljeni vodi 5 minut. Kuhane s penovko vzemite iz vode. Potresite jih še s parmezanom.

Dober tek!

SHARE:

Dodaj odgovor

Želimo poenostaviti vaše brskanje spletni strani, zato uporabljamo piškotke.