Spomladanski divji zvitki

V teh pomladnih dneh narava bujno drhti in raste, se vzpenja proti svetlobi in hlastno srka hranilne snovi, prepojene s pomladanskim dežjem. April je čudovit mesec, ko lahko neizmerno uživamo in se hranimo z bujnimi poganjki narave!

En izjemno preprost predlog za popolnoma naravne, presne, divje prigrizke vam dajem. Pripravimo si divje zvitke, divje presne rolice z izbranim namazom. Spomladanski divji zvitki so divji zaradi divjih sestavin, drugače pa zelo preprosti in zdravi.

Sestavine:

Priprava:

Naberemo sveže, široke užitne liste rastlin. Po želji jih namažemo s skutnim namazom ali svežim mazljivim sirom. Vsak list namažemo z veganskim namazom: idealen za to je ajdov namaz s čemažem.

Zelenjavni veganski namaz iz cemaza z ajdo

In zavitki so pripravljeni! Dober tek!

Deli:

Drugi zapisi:

O gorjanskem ribezu

Če zrasteš ob njem, ga pač vzljubiš za vedno. Kot čistokrvna Gorjanka, pardon, Gorjanc, sem se kot majhen dekl’č potikala

Spajanje sirov z marmeladami

Sir in marmelada. Dva popolnoma nasprotujoča si okusa, pa vendar ustvarita eno najbolj navdušujočih kombinacij v ustih. V tem zapisu vam podajam nekaj napotkov zakaj in kako spajamo sire z marmeladami.

Poleg kuhanja marmelad, pečemo tudi piškotke

Želimo poenostaviti vaše brskanje na tej spletni strani, zato uporabljamo piškotke.