Marmelada iz akacijevih cvetov 145 g
(1 mnenje stranke)

5,00

Ni na zalogi

Marmelada iz akacijevih cvetov je nežno dišeča, tako kot diši cela Vipavska dolina pozno pomladi, v maju! Marmelada iz akacijevih cvetov je odlična v kombinaciji s svežimi siri (brie, burrata, jogurt) in okusna za zajtrk na (opečenem) kruhu z maslom. Lepo se bo podala kot dodatek nežnim sladicam.

✓  100% lokalno

✓  inovativno

Opis

Marmelada iz akacijevih cvetov

Sestavine: voda, jabolčna kaša, cvetovi akacije (Robinia pseudoacacia) 15%, sladkor, limonin sok, želirno sredstvo: agar agar, mleta vanilija. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 1 tednu.

Izvor cvetja: drevesa v neposredni okolici mojega doma

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 135 kcal / 567 kJ, maščobe: 0 g, od tega nasičene m. kisline: 0 g, ogljikovi hidrati 33 g, od tega sladkorji: 32 g, beljakovine: 0 g, sol: 0g.

Akacija je nepravilno ime za tujerodno drevesno vrsto robinijo, ki se je že dobro razrasla po Vipavskem. Ker pa se je poimenovanje “akacija” bolj prijelo v pogovornem jeziku (zlasti zaradi akacijevega medu). Robinija je tujerodna invazivna drevesna vrsta, izpodriva avtohtono drevnino, zato jo gozdarji nimajo preveč radi. Rajši jo imajo vinogradniki, saj trdne in trpežne akacijeve kole (kouce) uporabljajo v vinogradih za oporo vinski trti.

Več o robiniji in kulinarični uporabi njenih cvetov si preberite tukaj.

1 mnenje za Marmelada iz akacijevih cvetov 145 g

Powered byCusRev
5,0
Based on 1 review
5 star
100
100%
4 star
0%
3 star
0%
2 star
0%
1 star
0%
  1. Jože Lemut (preverjena stranka)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

MORDA VAM BO VŠEČ TUDI...
Poleg kuhanja marmelad, pečemo tudi piškotke

Želimo poenostaviti vaše brskanje na tej spletni strani, zato uporabljamo piškotke.