STISKANJE SADJA

Vaše sadje stisnemo v 100% sok brez dodatkov. Za kakovosten sok vas prosimo, da pripeljete čisto sadje brez prisotnosti gnilobe, plesni, listja ali trave.

JABOLČNI SOK: za eno prešo potrebujemo 11-12 vinogradniških zabojev svežih jabolk (cca 220-250 kg). Jabolka zmeljemo in takoj stistemo, sok pa pasteriziramo in polnimo. Priporočamo polnjenje v steklenice. Iz ene preše boste dobili cca 130 l soka.

GROZDNI SOK: za eno prešo potrebujemo 22-23 vinogradniških zabojev grozdja (cca 500 kg). Grozdje razpecljamo in stisnemo. Stisnjen sok delno ohladimo in nato pasteriziramo ter polnimo.  Priporočamo polnjenje v steklenice. Iz ene preše boste dobili cca 300 l soka.

Polnimo lahko v vaše steklenice ali pa jih priskrbimo mi. Če želite polnjenje v vaše steklenice prosimo, da so brezhibno čiste in suhe. Pokrovčki morajo biti nerabljeni.

Sok prevzamete že naslednji dan po stiskanju.

KUHANJE MARMELADE

Na voljo imamo 130 l kotel za kuhanje marmelade. Marmelado si ob naši asistenci pripravite sami ali pa nam predate v predelavo sadje in vam marmelado skuhamo mi.

Marmelado skuhamo po vaših željah in recepturi. Prosim vas, da vse želene sestavine (sladkor, želirno sredstvo…) prinesete s sabo poleg sadja. Za osnovne sestavine lahko poskrbimo tudi mi (doplačilo). Če  boste prinesli svoje kozarce naj bodo ti brezhibno čisti in suhi in vsi enake velikosti. Obvezni so novi nerabljeni pokrovčki.