Sirupi in sokovi

Sirupe uporabljamo vsak dan za pripravo osvežilnih napitkov. A ne le to. Uporabite jih tudi kot dodatek čaju, koktejlom, sladicam, peninam in vinu! Sirupe pripravimo iz cvetic, zelišč ali sadja brez dodajanja umetnih arom ali barvil. Vodnim izvlečkom dodamo bistveno manj sladkorja, kot ga najdete v običajnih sirupih, zato so okusi zelo aromatični in pristni. Ne ostanite samo pri bezgi. Poskusite ringlo, regrat, vrtnico, rožmarin, sivko, žajbelj, komarček, šetraj, citronko in še kaj.

Osnova za naše sokove je na soncu dozorelo lokalno pridelano sadje. Sokove in nektarje pripravljamo izključno iz svežega sadja v času njegove optimalne zrelosti. Táko ima kar največ svojega, sadnega sladkorja ter polno aromo.

Naši nektarji imajo nadpovprečne sadne deleže, kar jim da pristen saden okus. Dodamo jim malo sladkorja (3 ali 5 % ) , ali pa so brez dodanega sladkorja.

Kaj je razlika med sokom in nektarjem, si preberite tukaj.