Marmelada marelica 710 g

(1 mnenje stranke)

7,90

Marelična marmelada je res kraljica, čeprav se ji ob bok po okusu in strukturi zlahka postavi tudi kakšna druga princeska iz naše zakladnice marmelad (npr. divja slivakivi..).

Žer dve leti zapored imamo v Vipavski dolini izjemno smolo s pridelkom marelic, saj marelic sploh ni bilo! Trenutno vam lahko ponudim marmelado iz svežih marelic s poreklom iz Italije, ki pa je ravno tako izjemno sočna in zelo sadnega okusa!

Ni na zalogi

Opis

Sestavine: sveže marelice 83%, sladkor, antioksidant: askorbinska kislina, želirno sredstvo: agar agar. Izdelano iz 100 g sadja na 100 g končnega izdelka. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

Poreklo marelic: Italija (letos izjemoma, ker je domače marelice v celoti odnesla spomladanska pozeba).

Zakaj je tako sočna in polnega okusa? Ker je izdelana iz svežega sezonskega sadja in zato,  ker marelični marmelade dodamo malo sladkorja  >> ima nadpovprečno visok sadni delež (na 1 kg sadja dodamo 200 g sladkorja kar je bistveno manj od običajnih mareličnih marmelad na trgu)

In zakaj vam razlagam o poreklu marelic? Ker ni samoumevno, da je domača marmelada, ki vam je ponujena na trgu, pripravljena iz domačega, sploh pa ne iz svežega sadja.

 

Povprečna hranilna vrednost

na 100 g / 100 ml izdelka:

Energijska vrednost   822 kJ/196 kcal

Maščobe  0,8 g

od tega nasičene  0 g

Ogljikovi hidrati 45 g

od tega sladkorji   45 g

Beljakovine  0,8 g

Sol  0 g

1 mnenje za Marmelada marelica 710 g

  1. Taja Kontler (preverjena stranka)

    Najboljsa marmelada. Res ima pristen okus marelic in malo sladkorja. Odlicna je.

Podaj mnenje

Morda vam bo prav tako všeč…