Hmeljevi poganjki v kisu

(1 mnenje stranke)

5,90

To izjemno divjo specialiteto ponudite k narezkom ali z njimi popestrite solate, kanapeje in piknike!

✓   z naravnim jabolčnim kisom

✓   gurmansko

Opis

Sestavine: hmeljevi poganjki (neto plod 50 g), voda, naravni jabolčni kis, sol.

Zgodba o vloženih hmeljevih poganjkih se je začela že davno, ko sem ugotovila, da v naravi, kar ni strupeno, je užitno! Vendar je preteklo še kar nekaj pomladi, dokler za bližnjega gostinca nisem pričela nabirati regrata in čemaža za njihove potrebe. Pa so želeli imeti tudi hmeljeve poganjke! Vedela sem, da obstajajo. Vedela sem, da vsako poletje vidim hmeljeve storžke blizu našega doma… Najprej sem se podučila o razlikah med hmeljem in srobotom in zagrizla v prve sočne hmeljeve poganjke. No, odtlej jih aprila redno berem za sproti (jih dam v frtaljo, popečem kot prilogo na oljčnem olju…), nekaj pa sem jih vložila tudi za vas. Tu, na vipavskem so rastišča divjega hmelja zares zelo pogosta in le par zavojev s kolesom že uživam ob nabiranju te čudovite divje delikatese!

 

1 mnenje za Hmeljevi poganjki v kisu

  1. Špela Batič (preverjena stranka)

Podaj mnenje

Morda vam bo prav tako všeč…