Sestavine: česnovi peski (neto plod 135 g), voda, naravni jabolčni kis, sol, čili, začimbe. Po odprtju hranite v hladilniku.
Česnovi peski so cvetovi česna, ki zrastejo v času rasti česna in jih je potrebno pred cvetenjem, ko so še lepo zeleni, potrgati, da omogočimo boljšo rast česna v zemlji. Sočnih cvetnih poganjkov, ki jih imenujemo tudi peski ali pski, ne zavržemo, saj jih v kulinariki za pripravo različnih obrokov lahko uporabimo. Česnovi peski so odlični kot priloga narezkom, hladnim bifejem in dodatek solatam, rožotam, mineštram, popečeni z jajci (v frtalji), s polento… Peski so v kulinariki enako cenjeni kot šparglji.
Izvor peskov: kmetija Valič, Velike Žablje
Anonimno (preverjena stranka) –
Špela Batič (preverjena stranka) –
Anonymous (preverjena stranka) –
Odlični!
Anonymous (preverjena stranka) –