Nešplje, nenavaden in pozabljen sadež

Jih poznate? Nešplja je sorodnik hrušk in jabolk. Izvira iz Azije, v Evropi pa so jo poznali že Rimljani. Nešplje postanejo užitne šele, ko se pozno jeseni umedijo. Postanejo mehke. Takrat tanini preidejo v sladkorje. Umedeno…

0 Comments

Sok – nektar ali pijača?

Poznate razliko med temi pojmi? Poznate razliko o kakovosti brezalkoholnih pijač (kot nadrejenemu pojmu) na prodajnih policah? Če bi si radi razjasnili um, vas vabim k branju. Pomnite, med sokom, nektarjem in pijačo je BISTVENA razlika.…

0 Comments

O gorjanskem ribezu

Če zrasteš ob njem, ga pač vzljubiš za vedno. Kot čistokrvna Gorjanka, pardon, Gorjanc, sem se kot majhen deklič potikala pod ribezovimi grmi v domačem nasadu. Še sedaj imam v spominu starejše vaške gospe z "bertahi"…

0 Comments

Konec vsebine

Ni več prispevkov

Close Menu
×
×

Cart